Pauselijk Bezoek België, eucharistieviering

Het uitzonderlijke bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september wordt met veel enthousiasme en grote inzet voorbereid. Een Nationaal Comité werd daartoe opgericht en is reeds volop aan de slag. Onder de leiding van ere-ambassadeur Alexis Brouhns stelt het alles in het werk opdat het bezoek een succes op alle vlakken wordt voor onze grote gemeenschap van gelovigen. De twee universiteiten nemen die op zich voor het bezoek van de Heilige Vader aan hun campussen. De Belgische regering doet dat voor de ontvangst van Paus Franciscus als staatshoofd. We zijn hen daar heel erkentelijk voor. Het pastorale bezoek wordt gedragen door de katholieke Kerk in België.

Op zondag zal de Heilige Vader Paus Fransiscus de heilige eucharistieviering voorgaan in het koning Boudewijnstadion in Brussel. Om dit bijzonder moment te beleven boekt de pastorale eenheid een bus die ons ophaalt naar de viering brengt en nadien terug thuisbrengt.
Wilt u graag mee vul dan het inschrijfformulier in dat je HIER zal vinden. We werken volop aan een plan om iedereen mee te krijgen en hoe de planning er concreet zal uitzien.


Meer info over het programma kan u vinden op www.pausbezoek.be.

Samen maken we van dit pausbezoek een succes!

+ Eerwaarde Heer pastoor Alvi

+ Luc Terlinden, voorzitter van de bisschoppenconferentie van België

Ere-ambassadeur Alexis Brouhns, nationaal coördinator pausbezoek aan België

  • Datum : 29 september 2024
  • Tijd : 07:30 - 13:00 (UTC+1)
  • Locatie : Koning Boudewijnstadion Brussel