Colombia Solidariteit vzw

Colombia Solidariteit is een organisatie die sinds 2018 tweejaarlijks naar lokale gemeenschapen gaat, die in armoede leven in Colombia. Tijdens de zomer van 2024 gaan ze voor de derde keer met een groep enthousiaste jongeren uit de hele provincie Antwerpen naar Icononzo. Voor deze editie kozen we 5 prachtige projecten die we willen waarmaken.

De twee afgelopen solidariteitsreizen waren zo’n succes dat we dit jaar meer jongeren willen meenemen op dit avontuur. Naast de projecten staan plezier, cultuuruitwisseling en zelfs toerisme op het programma. Kijk ook zeker op Facebook of Instagram waar je foto’s en meer info kan vinden over dit prachtige project!

2024

De Antwerpse/ Schotense jongeren die naar Colombia gaan, zullen samenwerken met de lokale bevolking aan verschillende projecten. Zo zullen ze van elkaars cultuur bijleren op vlak van ecologie en duurzaamheid. Er zal een oude wandelweg (historisch erfgoed) in ere worden hersteld. Door infoborden willen de jongeren de geschiedenis tot bij de mensen brengen die in vergetelheid was geraakt. Dit doen ze door zwerfvuil te rapen langs de weg en nadien het ecosysteem van deze 8km lange weg terug in ere te herstellen met flora (waaronder; inheemse bomen en planten). Om nieuw zwerfvuil tegen te gaan zullen er, in samenwerking met de lokale scholen, vuilnisbakken geplaatst worden..