Ouderavond Eerste Communie Bloemendaal

op dinsdag 6 juni in de school van Bloemendaal om 20u.

Beste ouders,

Uw dochter of zoon wordt volgend jaar 8 jaar. Misschien heeft u er al eens over nagedacht om uw kind in te schrijven voor de catechese in voorbereiding op het sacrament van de eucharistie.

De eerste communie behoort, samen met het doopsel en het vormsel, tot wat men de initiatiesacramenten noemt. Dit wil zeggen dat je als nieuwe christen doorheen deze drie tekenen opgenomen wordt in de geloofsgemeenschap van de Kerk.

Sinds dit schooljaar gebeurt deze eerste communievoorbereiding niet meer tijdens de schooluren. Ze wordt georganiseerd door de parochie op meerdere momenten.

Het is de bedoeling dat U als ouder samen met uw kind mee op weg gaat en samen met de verantwoordelijke de catechesemonmenten mee voorbereidt en begeleidt.

De eerste communie zal plaats hebben op  zaterdag 27  april 2024.

Graag nodigen wij u van harte uit op een informatieve vergadering rond de catechesewerking op dinsdag 6 juni in de school van Bloemendaal om 20u.

Wie geïnteresseerd is maar niet aanwezig kan zijn op deze vergadering, kan voor verdere informatie contact opnemen met de verantwoordelijke van de inschrijvingen hildeverhaeghe3@hotmail.com of  pastoor.schoten@gmail.com en dit vóór de vergadering van 6 juni. Zo krijgen wij zicht op het mogelijke aantal eerste communicanten.

• Tijd : 20:00 - 22:00 (UTC+1)
  • Locatie : School Bloemendaal Schoten